top of page
  • Cand.mag. Therese Thomsen

Valg af socialt medie

Danskerne bruger dagligt over syv timer på medier som tv, radio, streaming og ikke mindst de sociale medier. Derfor er det essentielt, at din virksomhed også er til stede på de rigtige platforme – men på hvilke? Hvor er din kundemålgruppe og hvordan får du deres opmærksomhed? Dét og meget mere kan du læse om i dette indlæg...

Succes på sociale medier

Det er først og fremmest vigtigt at være til stede på de sociale medier, da det er her, folk er - unge som gamle. Derudover er det gratis, og du opbygger dit brand samt en relation til potentielle kunder og så har du ikke mindst mulighed for at have fingeren på pulsen. Hvad vil mine kunder have? Hvordan får jeg dem til at vælge mit produkt? Og hvilket medie skal jeg satse på? Nedenfor kan du læse lidt facts om de forskellige medier, som måske kan gøre dig bedre rustet til at vælge blandt dem.


Instagram:

1. Deling af billeder og videoer

2. 35% af danskere i alderen 25 til 34 år bruger dagligt Instagram

3. Her er hjertet den mest anvendte emoji

4. 80% af alle profiler følger en virksomhed, så her har du en god chance for at trænge ind


Facebook:

5. Deling af tekster og billeder

6. 72% af danskere i alderen 25 til 34 år bruger dagligt Facebook

7. Video er det mest delte content


LinkedIn:

8. Målrettet erhvervslivet

9. To nye brugere hvert sekund

10. 6% af alle danskere bruger dagligt LinkedIn


Pinterest:

11. Online opslagstavle med inspiration til dagligdagen

12. Ét post får i gennemsnit 11 repins

13. De mest populære emner er: mad, kreativitet, indretning og gaveideer

14. 4% af alle danskere bruger dagligt mediet


Twitter:

15. Microblogging med tweets på maks 280 tegn

16. 6% af alle danskere bruger dagligt twitter

17. 6000 tweets hvert sekundNår du skal vælge medie, skal du altså både overveje, hvilken platform der passer bedst til din virksomhedsprofil og hvilken type indhold, du ønsker at dele. Derudover bør du som nævnt indledningsvis overveje/analysere, hvor din kundemålgruppe befinder sig. Slutteligt er det vigtigt, at du appellerer og kommunikerer til kundemålgruppen i deres eget sprog.


Hvorfor Instagram?

Et medie, jeg vil anbefale, er Instagram, da det for det første er det andet største medie og stadig er i fremgang - hvorimod Facebook faktisk er i tilbagegang, især blandt de lidt yngre brugere. Men derudover giver Instagram helt unikke muligheder for at ’prikke sine kunder på ryggen’, hvorimod dette er sværere med Facebook (se vores blogindlæg om Instagram).


Samtidig kan du ved at bruge Instagram rigtigt bruge det som platform til at komme frem på Google (læs blogindlægget om Google). Hvis du ikke kan overskue at lave markedsføringsplan og få hul igennem, hjælper vi gerne (se under ydelser). Hvis du derimod allerede ér på Instagram, er det endnu bedre – så kan vi hjælpe med at kickstarte din succes og ikke mindst spare dig for både tid og kræfter (se under ydelser, Instagramanalyse). Ellers er du velkommen til at tage kontakt via formularen på siden eller ringe på 50 25 04 40.

Husk – markedsføring på sociale medier er nemt, billigt/gratis og nødvendigt. Ved at bruge Instagram korrekt sparer du således også penge på Google Ads mv., samt ved vores hjælp skal du ikke gøre andet end at poste (vi forfatter teksten og har styr på alt det tekniske).


Danskerne går målrettet efter bestemt indhold på de sociale medier og de er KRÆSNE, derfor er det altafgørende, at du vinder ind på de rigtige parametre og her er vi eksperter.

Et medie, der ikke er nævnt, er tiktok. Dette bør man dog ikke undervurdere, da det for det første er de unges foretrukne (det er altid værd at være OBS på) og derudover er det det hurtigst voksende sociale medie.

Så vil du være fremtidsorienteret så hold dig endelig også opdateret på dét medie og vær til stede (og aktiv) på ét eller to af de andre. 

For flere tips og tricks følg med på vores Instagram og Facebook, hvor du løbende får inspiration og mulighed for at deltage i fede konkurrencer.


コメント


bottom of page