top of page
  • Cand.mag. Therese Thomsen

Sprog og branding

Når det kommer til branding, er sproget mindst lige så vigtigt som det visuelle. Hvis du vil skabe et brand, er der mange faktorer i spil. Én af de vigtige, og let regulerbare, er som sagt sproget, hvilket vi hos sikkerkorrektur.dk heldigvis er eksperter i.


Tænk over det… Ville du selv handle med en hjemmeside fyldt med sproglige fejl? Nej vel? Eller jo, måske hvis det er ved et etableret brand, du i forvejen har kendskab til, men ellers er det gængse svar fra kunderne et klart N E J.


Med hvad er et brand egentlig? Et bud på en definition af begrebet kunne være:


”Summen af al visuel og ikke-visuel, verbal og ikke-verbal, materielle og ikke-materielle elementer, som hjælper med at identificere, forme, skabe og påvirke unikke og positive associationer for et produkt, en service eller enhed, der adskiller det fra dets konkurrenter, skaber mening, værdi og præferencer hos folk” (defineret af undertegnede med inspiration fra allerede eksisterende definitioner).


Sproget er således unægteligt med til at definere et brand. Ifølge en undersøgelse på Børsen.dk får hele 42% af de adspurgte derfor en negativ opfattelse af et brand, der opdaterer med stave- og slåfejl. Derudover viser undersøgelser også, at hjemmesider uden sprogfejl scorer fire gange højere på tillid hos kunderne end de hjemmesider, der har fejl i deres webtekster. Derfor er det så vigtigt at prioritere korrekturlæsning – også selvom teksten måske i forvejen er udarbejdet af en tekstforfatter. Hvis I ikke ønsker at købe professionel korrekturlæsning, så kan det også klares selv langt hen ad vejen.


… Hvis du selv står for korrekturlæsningen


Et par tips til selv at skulle læse korrektur er, at du først og fremmest bør læse teksten højt. På den måde opdager man ofte de værste fejl. Derudover er det en god ide at printe teksten ud, ændre skrifttype eller læse teksten bagfra. Fælles for alle disse tips er, at man tvinger hjernen til at tænke anderledes. Især det første tip om at læse teksten højt er effektivt, da det dels går hurtigt - og derudover bruger man flere sanser.

Et sidste og vigtigt tip er at være paranoid. Overvej hvert et ord og ikke kun ’de svære’ – og hvis du er i tvivl, så slå det op eller spørg Google. På den måde kan du komme langt selv. Dog kan det altid anbefales, at virksomheder bruger professionel korrekturlæsning, da det er en investering godt givet ud #ananasiegenjuice


”Speak the language of the brand you wish to become”

Hver dag bruges der store beløb på hjemmesiders design og funktionalitet, hvorfor det er så ærgerligt at spare korrekturlæsningen væk, så sprogfejl kommer til at skade brandet og dermed også salget – det gælder således både for webtekster, artikler, blogs, salgsmateriale og indhold på SoMe. Alligevel er over halvdelen af danske hjemmesider ifølge dr.dk fyldt med stavefejl.


… Men hvad så med det der SEO?


Ja, hvad har korrekturlæsning pludselig med SEO at gøre? Jo, først og fremmest rangerer Google jo hjemmesider ud fra kvaliteten på indholdet - heriblandt hører også kvaliteten af sproget, hvilket vil sige, at hjemmesider fyldt med stavefejl mm., automatisk kommer bag i køen af sidevisninger til fordel for hjemmesider, der er læst ordentligt korrektur på.

En hjemmeside har således større chance for at blive fundet af potentielle kunder ved søgning på Google, hvis sproget er optimalt – både ift. søgeord, lixtal, længden på indholdet og selvfølgelig kvaliteten af sproget (ingen slå- og stavefejl etc.). Samtidig signalerer en gennemarbejdet tekst både troværdighed og seriøsitet, som jo er altafgørende, når det kommer til salg og markedsføring.

Faktisk viser undersøgelser, at 43% decideret frastødes af sproglige fejl - og 34% synes, at korrekt stavning er direkte tiltrækkende.


Er du i tvivl om, hvorvidt dit eller din virksomheds 'elektroniske visitkort' falder igennem eller ej? Så ta' endelig kontakt via formularen her på siden for en uforpligtende analyse.


 

For flere tips og tricks følg med på vores Instagram og Facebook, hvor du løbende får inspiration og mulighed for at deltage i fede konkurrencer.


Comments


bottom of page