top of page
  • Cand.mag. Therese Thomsen

Hvorfor bruge Instagram fremfor Facebook i 2020?

Instagram! Kunderne er der. Er din virksomhed også?

I dag er det mere aktuelt end nogensinde før, især for virksomheder, at være til stede på de sociale medier – specielt på Instagram, siger de kloge. Via Instagram kan du nemlig få din hjemmeside helt frem på Google, skabe gode kunderelationer og give den gas med content markedsføring og meget meget mere, læs bare videre...


… Hvad er det der Instagram?


Instagram er kort sagt en fotodelingstjeneste, der faktisk er ejet af Facebook. Det grundlæggende bag konceptet er, at man har en profil på mediet, hvorfra man lægger et billede op – med eller uden tekst, hashtags mv.

Som der står i overskriften: Hvorfor bruge Instagram fremfor Facebook? Jo, for det første er Instagram verdens anden største sociale platform, kun overgået af Facebook (som for øvrigt er i tilbagegang). Derudover giver Instagram helt unikke muligheder for at ’prikke potentielle kunder på ryggen’, hvorimod dette er sværere med Facebook.


Hele 80% af brugerne på Instagram følger en virksomhedsprofil, og i gennemsnit bruger brugerne over 30 minutter om dagen kun på Instagram. Disse to facts alene er argument nok til, hvorfor du og din virksomhed bør bruge Instagram i markedsføringen. Men der er mange flere argumenter….

Ved at bruge Instagram ’rigtigt’ får du langtidsholdbare resultater, kontinuerlig trafik med netop dit segment og ikke mindst flere kunder og dermed større omsætning. Samtidig er markedsføring på Instagram omkostningsfrit og -effektivt, da du selv kan holde hjulene i gang simpelt og nemt.


... Men hvordan fungerer Instagram?


For at få optimal succes med Instagram behøver du ikke forstå alt. Men hvis du forstår det mest grundlæggende, kan du faktisk skyde afsted i raketfart. Først og fremmest skal du forstå lidt om algoritmen. Dine opslag på Instagram vises til en bestemt andel af dit audience i løbet af den første time. Derefter kigger algoritmen på, hvor meget engagement, opslaget har fået fra dit audience (likes, kommentarer, gemte opslag m.m.). Den sammenligner dette med tidligere opslag og jo bedre den er, desto mere vil den komme ud til følgere, hashtags og explorer page.

Her er lidt ekstra (fun)facts om mediet:

  • Vidste du, at det mest likede opslag på Instagram er et billede af et æg? Det har over 53.000.000 likes.

  • 60% af brugere hørte første gang om et givent produkt netop via Instagram.

  • Der er mere end 8 millioner business konti.

  • På en normal dag deles 80 millioner fotos på Instagram og 3,5 milliarder likes.


Guldkorn til at få succes på Instagram

For at få succes på Instagram skal du vide, hvordan du finder din målgruppe, således du kan gå direkte efter dem. Derefter skal du finde og vedholde din genre for indhold. Og allervigtigst skal du finde ud af, hvordan du giver din målgruppe lyst til at følge netop dig. Det lyder svært ikke? Måske har du allerede forsøgt, men er ikke lykkedes, ligesom så mange andre?


Derfor får du her ni brugbare tips til at benytte Instagram som markedsføringskanal:

1) Husk at skifte fra personlig konto til businessprofil. Så får du blandt andet adgang til analytics og mulighed for at annoncere.

2) Locations på dine billedet giver 79% mere synlighed.

3) Ved mindst ét hashtag på dit billede får du 12,6 % mere engagement.

4) 66% af besøgende på business profiler er fra folk, der ikke følger siden (dvs. potentielle nye kunder).

5) Der er over 1. milliard aktive konti på Instagram hver måned.

6) Sørg for at din målgruppe er online, når du poster. Hvis ikke de engagerer sig i løbet af de første 30 min., vises det ikke i folks feed.

7) Husk at tilbyde dine følgere noget. Hvad får de ved at følge profilen?

8) Korte opslag klarer sig bedst. Hold det til mellem ét og 50 ord.

9) Opslag med emojis modtager generelt mere interaktion.… Og hvad kan man så bruge dét til?


Jo, som sagt kan man ved at bruge Instagram korrekt 'hoppe køen over' på Google. Eksempelvis gik sikkerkorrektur.dk fra side 28 til side ét på Google på de mest relevante søgeord i vores branche, udelukkende ved brug af Instagram. Hvis du vil vide hemmelighederne bag, så ta’ enten kontakt for en analyse af din profil eller skriv dig op som abonnent.

Hvis du ikke kan overskue at udarbejde en holdbar markedsføringsplan og få hul igennem, hjælper vi gerne (se under ydelser). Hvis du derimod allerede ér på Instagram, kan vi hjælpe med at kickstarte din succes og ikke mindst spare dig for både tid og kræfter (via Instagramanalyse).


Danskerne går målrettet efter bestemt indhold på de sociale medier og de er KRÆSNE, derfor er det altafgørende, at du vinder ind på de rigtige parametre og her er vi eksperter. Husk – det er nemt, billigt og nødvendigt.


Vi slutter, hvor vi startede… Med at påpege facts! Ca. 10% af hele jordens befolkning bruger nemlig Instagram. Så husk derfor også, at sikkerkorrektur.dk samarbejder med et af DKs bedste tolkefirmaer, hvorfor vi kan tilbyde oversættelser til/fra over 40 sprog. Så hvis du har markeder i andre lande og vil ramme disse via Instagram, er vi også klar ved tasterne.


Derudover får du med vores abonnementsordning og vores Instagramanalyse eksklusiv adgang til e-bogen ”Sådan får du succes på Instagram – fra nybegynder til ekspert”. Bogen indeholder blandt andet 50 konkrete tips samt en brugbar handlingsplan. I modsætning til diverse andre kurser og challenges vedrørende Instagram kan du selvfølgelig beholde e-bogen mv. Og som abonnent får du selvfølgelig en kompetent hjælpende hånd ved problemer undervejs. Derudover giver vi gerne et forslag til indhold til markedsføringsplanen. Alt dette gør, at du får gode rutiner omkring Instagram, så du ikke bliver overvældet.


 

Tak fordi du læste med og husk nu at følge os på Instagram 😉


Comments


bottom of page