top of page
  • Cand.mag. Therese Thomsen

Hvad er korrekturlæsning?

Korrekturlæsning er kort sagt: gennemlæsning af et udkast med fokus på at rette fejl inden endelig fremstilling. Derfor er korrekturlæsning for alle – om du er studerende, jobsøgende, erhvervsdrivende, forfatter eller andet.


Der er minimum to måder at læse korrektur på. Den ene er grov-korrektur, hvor der læses med fokus på stavning, tegnsætning og grammatik – i henhold til dansk retskrivning. Den anden er en mere grundig læsning (ofte kaldet ’deluxe’ eller ’premium’), hvor der både læses korrektur med fokus på stavning, tegnsætning, grammatik OG formalia, layout, sproglige forbedringer m.m. Derudover fokuseres der på sammenhæng i teksten både ift. indhold såvel som det sproglige. Dette er altafgørende for at give læseren netop det indtryk, du ønsker.


… Hvorfor vælge sikkerkorrektur.dk?


Har du nogensinde tænkt tanker som: "Ret min opgave?" Eller ledt efter billig men god korrekturlæsning og professionel tekstforfatning? Så er du kommet til det rette sted. For hos sikkerkorrektur.dk udføres der kun den såkaldte ’deluxe korrektur’ – og dette endda uden merpris. Det er simpelthen fordi, visionen er at hjælpe alle så godt i mål som overhovedet muligt. Derfor kan man lige så godt optimere alle de steder, der har brug for det; faktisk er det svært at lade være, da vi selvfølgelig ønsker det bedste produkt for vores kunder som overhovedet muligt. Vi kommer også gerne med eksempler, ideer, inspiration og andet, der kan hjælpe dig i mål.


Hos sikkerkorrektur.dk rettes der med særlige korrekturtegn, som angiver fejl – eksempelvis stavefejl, om noget skal slettes, forkert syntaks, om ord skal byttes osv. Samtidig markeres det, hvis formuleringer bør slettes, flyttes eller præciseres. Via denne metode undgår du at fare vild i rettelserne samtidig med, at du som kunde selvfølgelig bliver gjort opmærksom på rettelserne og derpå kan godkende dem. Det er således meget vigtigt at understrege, at der aldrig ændres i teksten uden at gøre opmærksom på det. Derudover behandles alle henvendelser og tilsendt materiale selvfølgelig fortroligt (se fanen ’privatlivspolitik’).


Det får du oveni:


#1 Hos sikkerkorrektur.dk får du også kommentarer til selve indholdet af teksten – hvad enten der er tale om studiekorrektur, erhvervskorrektur, udgivelser eller jobansøgninger. Dette gøres altid på en konstruktiv måde.


#2 Unikt for sikkerkorrektur.dk er det, at du udover korrekturlæsningen i sig selv også modtager et separat dokument med personlig feedback (på ting som struktur, kommatering, grammatik, formalia, metode mv.) Dette er en af de ting, der gør, at vi har mange faste kunder, som oven i købet forbedrer sig markant undervejs. Her er det nemlig vigtigt, at vi skaber muligheden for en lærerig proces ved at påvise og forklare de mest typiske sprogfejl, du begår, så du derved kan blive bevidst om dem og forbedre dem.


#3 Vi er fleksible, har SU-venlige priser og mulighed for rabat.


#4 Unikt for sikkerkorrektur.dk er det også, at vi foretager løbende kvalitetskontrol, så du som kunde er sikret den højst mulige standard.


… Du skal altså tage kontakt, hvis du vil:


Direkte forbedre din tekst - både sprogligt og på indholdet. Derudover har du som sagt samtidig mulighed for at forbedre og udvikle dit eget niveau, da du netop får mulighed for læring via det separate dokument udformet individuelt til din korrekturopgave.

Husk også, at du hos os altid har mulighed for GRATIS prøvekorrektur - ta’ blot kontakt via formularen her på siden.


 

For flere tips og tricks følg med på vores Instagram og Facebook, hvor du løbende får inspiration og mulighed for at deltage i fede konkurrencer.


Commentaires


bottom of page