top of page
  • Cand.mag. Therese Thomsen

Et blogindlæg om at skrive et blogindlæg

Din virksomhed har brug for en blog, da den kan være stærkt medvirkende til at generere trafik til dit site og dermed få hjemmesiden forrest på Google. Men det er ikke den eneste fordel; læs bare videre under billedet…

En blog er en del af eksempelvis en hjemmeside, og består af kortere tekster, der opdateres jævnligt. Den nyeste tekst vises øverst og emnerne kan spænde vidt.


En blog har mange fordele. Eksempelvis er den et yderst effektivt værktøj til at skabe opmærksomhed på dit produkt, styrke dit brand og troværdighed samt tiltrække potentielle købere. Samtidig får det som sagt besøgende til at klikke ind på sitet mere og blive der i længere tid, da tekster er vigtige ift., hvor megen trafik en side får. Desuden er det en oplagt mulighed for at skrive tekster, hvor de mest benyttede søgeord i netop dit fagområde indgår. Derudover er en blog, skrevet og markedsført rigtigt, en langtidsholdbar løsning. Hvis man kan skrive selv, er det super - ellers må man tilkøbe sig teksthjælp.


20 brugbare tips til at skrive et godt blogindlæg

Hvis folk ved meget om dig, din virksomhed og dine produkter har de også mere købelyst. Dette kan opnås via content marketing, eksempelvis gennem en blog. Se her hvordan:


1. Brug MINDST lige så lang tid på overskrifter som på indholdet. Hvis ingen går ind på indlægget, kan indholdet være lige meget.

2. Husk at Google vil have tekster på en tilpas længde.

3. Ligeledes vil folk gerne læse lange tester i blogindlæg, bare ikke langtrukne tekster.

4. Sæt dig i læsernes sted. Hvad vil de høre, hvornår vil de høre det og hvordan?

5. Skriv gerne blogindlæg der viser erfaring, giver svar, opbygger ekspertstatus og selvfølgelig indirekte reklamerer for dit produkt/din ydelse.

6. Målret gerne dine blogindlæg til de søgeord, dine potentielle kunder søger efter. Hold den tone og det emne, man forventer af bloggen. Hav et klart fokus for din blog, selvfølgelig med nuancer, men hold den røde tråd - vær kreativ og lyt.

7. Skriv værdifuldt, brugbart og unikt indhold - sikkerkorrektur.dk hjælper selvfølgelig gerne.

8. Sørg for at være søgemaskineoptimeret (nøgleord, lix-tal mv.)

9. Det gode blogindlæg giver noget til læseren.

10. Det gode blogindlæg ønsker folk at dele.

11. Skriv inspirerende og motiverende - fx ved inddragelse af citater.

12. Husk at stavefejl mv. tæller ekstremt meget ned for folks købelyst.

13. Skriv gæste-blogindlæg og skriv i den rigtige jargon (eller få os til at hjælpe).

14. Lav dybdegående guides så du viser din viden og virker professionel.

15. Du kan med fordel lave interviews med relevante folk.

16. Husk at lave backup af din blog.

17. Pas på ikke at bruge for store billeder i dine indlæg (pixel).

18. Lange indlæg kommer langt op på Google, men hold dig til indhold i god kvalitet - så er længden lidt mere underordnet.

19. Husk at udnytte muligheden for at promovere din virksomhed optimalt, dvs. overvej valg af emner, vinkling, samarbejdspartnere, sprogbrug etc.

20. Opsæt din blog rigtigt, så titlen på dit indlæg også bliver dit title-tag, altså dine søgeord.... Hvad skal du ellers huske?


Skriv gerne en blog, der viser erfaring, giver svar, opbygger ekspertstatus og selvfølgelig indirekte reklamerer for dit produkt/din ydelse. Husk at blogindlæg et en langsigtet investering - SEO er som et maraton, ikke en sprint. Når først indlæg er kommet frem på Google, så bliver de der og kræver derefter minimal - hvis ingen - vedligeholdelse. Det er således markedsføring med få omkostninger og mange fordele.

Til sidst er det selvfølgelig vigtigt at få folk ind og læse bloggen. Her kan du eksempelvis bruge Instagram til at få opmærksomhed til din blog. Ved at bruge Instagram rigtigt kan du på den måde generere rigtig mange leads. Se enten vores blogindlæg herom eller under ydelser.


Ud fra ovenstående argumenter er det altså klart, at en blog kan være muligheden for at bære dine argumenter ud til kunden. Samtidig kan du jo ikke tale med hver eneste potentielle kunde. Derimod kan du skrive et relevant blogindlæg – det er billigere og kræver ikke mere tid, når først det er lagt op. Husk at sikkerkorrektur.dk både forfatter tekster til blogindlæg og/eller læser korrektur på allerede formulerede udkast. Samtidig giver vi 15% rabat til alle abonnenter (se under ydelser) og så er al tekstforfatning hos sikkerkorrektur.dk altid inklusiv forudgående research, så du også kan være helt sikker på kvaliteten af selve indholdet.

Så for at opsummere; hvis din hjemmeside skal frem på Google, eller hvis du ønsker at spare tid og penge og samtidig få flere kunder, så er det bare i gang med en blog.

Tak fordi du læste med 😊


 

For flere tips og tricks følg med på vores Instagram og Facebook, hvor du løbende får inspiration og mulighed for at deltage i fede konkurrencer.


Comments


bottom of page