top of page
 • Cand.mag. Therese Thomsen

Tekster der vækster!

Gennemarbejdede tekster er fundamentet for en professionel og succesfuld virksomhed. Velskrevne tekster viser, at du er professionel og ved, hvad du snakker om. Samtidig opbygges en relation til læseren, og disse ting resulterer i sidste ende i købelyst hos dine besøgende.

Dine tekster bør selvfølgelig have relevant indhold for dine læsere – hvad enten der er tale om produktbeskrivelser, en landingsside, en artikel etc. Samtidig bør formen være skarp. Det vil eksempelvis sige, at teksterne skal være velstrukturerede, så du ikke taber læseren i løbet af de første vigtige sætninger. Derudover bør du selvfølgelig læse grundig korrektur, da stave- og slåfejl unægteligt skader dit brand og dermed dit salg.


Tekst og salg

For at skabe tekster der vækster, skal teksterne selvfølgelig også passe til søgemaskinernes algoritme, så hjemmesiden ligger øverst på Google. Forestil dig at en placering øverst på Google er din fiskestang, som du kan lade stå og så hive fisken i land, når der er bid. Men hvis hjemmesiden ikke er til at finde på Google, er det som at lægge fiskestangen på bredden og ikke i vandet. Så fanger du slet ikke noget via Google.

Tekst og SEO hænger sammen, da der i SEO-optimerede tekster bør indgå relevante søgeord i tilstrækkelig grad. Derudover skal indholdet fange læseren, så han/hun bliver på sitet, hvilket tæller op i Googles algoritme. Samtidig skal du undgå slå- og stavefejl og lande på det rette lixtal.

Desuden er der en hel masse andre faktorer, der spiller ind i forhold til SEO, men de ovennævnte er nogle af de vigtigste i forhold til sproglig SEO. Hvis du har brug for hjælp til markedsføring og til at få folk ind på din hjemmeside, så kan Instagram være en genial vej hertil. Ved at bruge mediet rigtigt gik vores egen profil fra at have blot 400 besøgende om ugen til 4000! Derudover kom vi på side 1 på Google udelukkende ved brug af content markedsføring på Instagram – uden at bruge én eneste krone. Vores effektive Instagramanalyse er en sikker billet til succes på Instagram og til at gøre dine besøgende til købende kunder – og ikke mindst til at komme frem på Google.

Er du klar til at komme til tops på Google?

I Danmark benytter 97% Google som deres foretrukne søgemaskine. Det er her, de købelystne kunder er, da de allerede har besluttet sig for eksempelvis at lede efter en god tekstforfatter. Du skal derved ikke først ud og indfange kundens opmærksomhed.


Facts om Google:

 • Over 75% af brugerne klikker i top 5 på side 1 på Google - og går aldrig videre til side 2.

 • Google læser tekster, budskaber og kvaliteten heraf i dit tekstindhold på hjemmesiden, hvorfor det er meget vigtigt ift. SEO.

 • De, der ligger nr. 1, er dem med det bedste og mest relevante indhold.

 • Søgeresultaterne på side 1 af Google løber med hele 92% af den samlede trafik.

 • Google vil helst vise det nyeste og mest relevante indhold, derfor skal dit indhold være opdateret ofte.

 • Via velskrevne tekster, som søgemaskinerne elsker, kan du imødekomme de parametre, Google vurderer ud fra. Hvis hjemmesiden så samtidig indeholder content marketing, er du allerede halvt i mål.

 • Ovenstående kan den helt rette tekstforfatter hjælpe dig på vej med.


Hvad skal en god tekstforfatter kunne?

Som tekstforfatter bør man være skarp på SEO og herunder, hvilke søge ord der skal indgå i teksten og tætheden af dem. Derudover skal du kunne bidrage til at skabe organisk trafik til sitet. En god tekstforfatter skal også være effektiv, grundig og hurtigt kunne spore sig ind på tone of voice, tekstlængde mv. Som tekstforfatter hos sikkerkorrektur.dk skal man derudover være 99,9% fejlfri i sit sprog (INGEN er 100%).

Samtidig skal en god tekstforfatter kunne skrive alle typer tekster, eksempelvis disse:

 • Præsentationstekster/om os

 • SEO-tekster

 • Produkttekster

 • Pressetekster

 • Salgstekster

 • Content marketing

Pres ikke folk med dit indhold... Tiltrak dem med det!

Med content marketing skabes værdifulde relationer til kunderne. Men hvad er det der content marketing?

Selvom content marketing har rod i det engelske, så husk at ’content’ på fransk betyder glad, så stræb efter at få ’den glade kunde’. Hvordan kan du eksempelvis hjælpe dem? Du kan for eksempel give dem interessante blogindlæg, konkurrencer, tips og tricks mv. Giv dem altid mere end de forventer. Content marketing handler altså ikke om at sælge dine produkter eller ydelser, i hvert fald ikke direkte.


Content marketing er for eksempel:

 • Når makeupartisten viser, hvordan man lægger mascara.

 • Når vi hos sikkerkorrektur.dk giver brugbare sproglige tips.

 • Når dine børn kan spille et spil gratis for samtidig at se indirekte reklame for eksempelvis M&Ms.

 • Når du læser denne blog.


Jo bedre content/indhold din side har, jo større er chancen for, at kunderne finder dig. Velskrevet indhold styrker din troværdighed og professionalisme og viser, at du forstår det, du skriver om, hvilket i sidste ende udmunder i købelyst hos læseren. Content marketing er således ikke ment til direkte salg men til at opbygge relationen mellem kunden og dit brand samt til at markedsføre sig.

Content marketing er ikke en ny ting, da virksomheder altid har solgt produkter gennem indhold. Det nye er blot de uanede digitale muligheder for at brande sig selv og få flere kunder samt bruge markedsføringen strategisk til at komme frem på eksempelvis Google.

Hvis indholdet på SoMe skriger ”Kom og køb!”, lukker forbrugerne af. Men hvis du derimod opbygger en autentisk kontakt til følgere, læsere og potentielle kunder, kan du nå rigtig langt.


Giv kunderne grund til at vælge netop DIG og ikke konkurrenten

Gennem dit indhold har du derudover mulighed for at vise alt det, du kan og derved opbygge dit brand og øge din troværdighed. Hvis du samtidig har en blog, kan du få folk ind på hjemmesiden via SoMe, hvilket tæller op på Googles algoritme, så du kommer længere frem på Google. Men det er lettere sagt end gjort, eller er det?

Hvis du vil vide mere om at bruge Instagram og content markering til at genere salg og komme frem på Google så læs gerne indlægget herom. Hvis du ikke allerede er i gang med content marketing, er det på høje tid og vi hjælper dig gerne godt (og ikke mindst sikkert) fra start.

Ta’ blot kontakt via kontaktformularen, så modtager du vores skabelon til tekstforfatning, hvorefter vi kan gå i gang. Alternativt er du altid velkommen til at ringe på 50 25 04 40 og få en snak om dine behov og ønsker.


 

For flere tips og tricks følg med på vores Instagram og Facebook, hvor du løbende får inspiration og mulighed for at deltage i fede konkurrencer.


Comments


bottom of page